Over de vertaler

Greetje den Holder: de vrouw achter BudgetVertalingOnline

Mijn naam is Greetje den Holder en ik zal hier wat over mijn achtergrond vertellen, zodat u een beter beeld hebt over wie uw teksten vertaalt. Voor een kort overzicht verwijs ik u naar mijn Prezi over mijn professionele leven aan het einde van deze pagina.

Master of Arts in American Studies

Van 2003 tot en met 2006 heb ik de Bachelor American Studies gedaan aan de Rijksuniversiteit Groningen, een cultuurstudie over de Verenigde Staten waarbij de politiek, geschiedenis, kunst, maatschappij en dergelijke aan de kaak worden gesteld. De bachelor was gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels, waarbinnen vier vakken over Amerikaans-Engels schrijven en spreken op academisch niveau gevolgd werden.

Tijdens deze periode ben ik ook een semester in Flagstaff, Arizona gaan studeren en heb ik een half jaar in Dublin gewerkt, waardoor mijn Engels sterk verbeterd is. Dit was ook de tijd dat ik de eerste vertaalopdrachten voor vrienden ging maken.

De Master American Studies was vervolgens volledig in het Engels, wat betekende dat alle colleges in het Engels werden gegeven en de werkstukken en scriptie in het Engels ingeleverd moesten worden. In 2008 heb ik deze studie voltooid en kreeg ik de titel Master of Arts.

Master of Science in International Business & Management

Na een jaartje gewerkt te hebben, ben ik opnieuw gaan studeren, deze keer de Engelstalige pre-Master en de Master International Business & Management. In augustus 2011 heb ik mijn scriptie verdedigd en heb ik sindsdien ook de titel Master of Science.

Deze twee titels, de periodes die ik in het buitenland heb gewoond en de jaren ervaring die ik inmiddels heb opgedaan met vertaalopdrachten zorgen ervoor dat ik voldoende kennis en kunde heb om BudgetVertalingOnline te leiden en uw vertaalopdrachten juist te vertalen.