Met een klein budget starten met een onderneming

Met een klein budget starten met een onderneming

Toen ik in 2011 mijn vertaalbureau oprichtte, was ik net een paar weken afgestudeerd en had ik nog geen inkomen. Een bedrijf opzetten kost altijd geld, maar als je nauwelijks budget hebt, word je creatief. Als je direct dure hulpmiddelen nodig hebt als gereedschap of een wagenpark is het natuurlijk een ander verhaal, maar in deze blog geef ik je tips hoe je met een klein budget toch kunt starten met een onderneming.

‘Met een klein budget starten met een onderneming’ Een bedrijf opzetten kost altijd geld, maar als je nauwelijks budget hebt, word je creatief. Als je direct dure hulpmiddelen nodig hebt als gereedschap of een wagenpark is het natuurlijk een ander verhaal, maar in deze blog geef ik je tips hoe je met een klein budget toch kunt starten met een onderneming: http://bit.ly/BedrijfKleinBudget

Starten met een onderneming: gratis website opzetten

Helemaal in het begin maakte ik zelf mijn eigen website. Een website is nou eenmaal noodzakelijk in dit tijdperk. Je hebt steeds makkelijkere hulpprogramma’s om eenvoudig een website te bouwen. Een zoekopdracht in een zoekmachine helpt je op weg.

Mijn website is wel het eerste waar ik geld aan heb besteed, toen er daadwerkelijk wat binnen begon te komen. Het is toch het grootste visitekaartje dat je hebt.

Ik raad je dus niet aan om deze beginwebsite altijd aan te houden, maar als je net begint en je er de broodnodige informatie opzet, dan helpt dat bij je eerste opdrachten. 

Ben je winkelier? Dan is mijn blog over Ons Magazijn misschien een goede leestip!

Thuiswerken

Natuurlijk is het heel gezellig en inspirerend om op gezamenlijke werkplekken te werken. Een locatie afhuren voor één persoon is ook steeds makkelijker.

Toch zul je je moeten afvragen of dat wel uitkomt. Hoeveel opdrachten moet je binnenhalen om dat geld terug te verdienen en is het dat wel waard?

Vergeet niet dat werken aan een tafel in een koffiezaak altijd geld kost, omdat je koffie of thee bestelt en vaak ook nog iets te eten. Is het zakelijk gezien wel een goed idee om dat elke dag te doen? Of ben je de eerste twee uur van je dag aan het werk om je uitgaven in de koffiezaak te bekostigen?

Ik raad je aan om, indien mogelijk, een aparte kamer van je huis of appartement in te richten als kantoor. Je kunt ook aan de tafel in de woonkamer zitten, maar je zult al snel merken dat je dan nooit echt afstand kunt nemen van je werk.

Gratis netwerken

Online kun je veel informatie vinden over netwerkmogelijkheden in jouw omgeving. Ja, er zijn dure business clubs. Toch zijn er ook gratis mogelijkheden te vinden en bieden deze dure business clubs vaak ook een of twee keer proefbezoeken aan. Zo vind je contacten voor je eerste opdrachten en kun je later besluiten of je budget hebt voor die betaalde netwerkmogelijkheden.

Boeken lezen

Een van de eerste blogs die ik ooit heb geschreven, ging over het lezen van ondernemersboeken als je wil starten met een onderneming. Boeken kosten nooit veel geld, al helemaal niet als je ze tweedehands koopt. Je kunt er echter onbetaalbare informatie uit halen!

Starten met een onderneming: gratis boekhouden

Een van de dingen waar veel startende ondernemers tegenop zien, is de boekhouding. Hoe gaat dat? Wat moet ik allemaal doen? Met welke regels moet ik rekening houden? Dit zijn slecht enkele vragen die ondernemers zich stellen. Je inlezen stelt je vast gerust.

Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te doen. Een belastingadviseur is in het begin misschien te prijzig voor je. In dat geval kan een boekhoudprogramma of -website handig zijn. Bij e-Boekhouden.nl kun je als startende ondernemer zelfs 15 maanden gratis gebruik maken van hun programma. Zo leer je het snel en begint het je waarschijnlijk pas wat te kosten als je de eerste opdrachten al mooi hebt afgerond.

Ga je starten met een onderneming?

In dat geval kunnen mijn blogs je vast helpen. Ik blog in het Nederlands en Engels over ondernemen, social media, marketing en vertalingen.

Ik vertaal van het Nederlands naar het Engels en andersom, dus als je internationale ondernemingsplannen hebt, dan kan ik je helpen. Neem je contact met me op over je vertaalproject? Je kunt me bereiken via info@budgetvertalingonline.nl.