De 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019

De 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019

Het nieuwe jaar is net begonnen. Dat is een goed moment om terug te blikken op wat vorig jaar blogs waren die goed werden gelezen, voordat we ons richten op nieuwe blogs. Hieronder vind je daarom de 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019. Ik heb ze onderverdeeld in drie categorieën: algemeen, financiën en online ondernemen. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en dat we elkaar in 2020 weer zien!

‘De 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019’ Het nieuwe jaar is net begonnen. Dat is een goed moment om terug te blikken op wat vorig jaar blogs waren die goed werden gelezen, voordat we ons richten op nieuwe blogs. Hieronder vind je daarom de 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019. Ik heb ze onderverdeeld in drie categorieën: algemeen, financiën en online ondernemen. http://bit.ly/8Ondernemen2019

De 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019: algemeen

·       Hoe kan de zzp’er een leuk kerstcadeau regelen?

Voor ons zzp’ers is het einde van het jaar vaak druk met opdrachten die nét nog voor 31 december moeten worden opgeleverd en de voorbereidingen voor de feestdagen. Kreeg je als werknemer nog een kerstpakket mee, nu moet je zelf iets leuk verzinnen voor je opdrachtgevers. Je staat voor de keuze: ga je wel of niet iets geven aan of sturen naar je opdrachtgevers en anderen in je netwerk? Een heus kerstpakket is vaak net buiten ons budget. Wat zijn dan je opties? Hoe kan de zzp’er een leuk kerstcadeau regelen? In deze blog geef ik je tips. 

·       Samsung Galaxy S10: waarom kan de ondernemer er blij van worden?

Ik word als Samsung Galaxy fan dan ook blij van de aankondiging van de Samsung Galaxy S10. In deze blog kijk ik wat er bekend is van de S10 en wat de ondernemer daarmee kan.

De 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019: financiën

·       Met een klein budget starten met een onderneming

Toen ik in 2011 mijn vertaalbureau oprichtte, was ik net een paar weken afgestudeerd en had ik nog geen inkomen. Een bedrijf opzetten kost altijd geld, maar als je nauwelijks budget hebt, word je creatief. Als je direct dure hulpmiddelen nodig hebt als gereedschap of een wagenpark is het natuurlijk een ander verhaal, maar in deze blog geef ik je tips hoe je met een klein budget toch kunt starten met een onderneming. 

·       Wanneer is het handig om een boekhouder in te huren?

Wanneer je van plan bent om je eigen bedrijf te starten, komen er veel vragen en beslissingsmomenten op je af. Een van de onderwerpen waarmee je aan de slag moet, is de administratie. Het kan in het begin handig en minder prijzig zijn om de administratie zelf te doen via een boekhoudprogramma. In deze blog bespreek ik wanneer en waarom het wel handig kan zijn om een boekhouder in te schakelen. 

De 8 populairste blogs over ondernemen uit 2019: online ondernemen

·       Een cyberverzekering voor je bedrijf?

Steeds vaker hoor je in het nieuws over virussen, hacks, DDos-aanvallen, ransomware en systeeminbraken. Vorig jaar was er nog een bericht dat tientallen Nederlandse bedrijven getroffen waren door gijzelsoftware. Ook als klein bedrijf kun je er last van hebben. Je hebt immers klantgegevens en je werkt met veel verschillende soorten software. Verrast was ik dan ook toen ik erachter kwam dat je je kunt verzekeren tegen dit soort online gevaren. Een cyberverzekering is gelukkig niet alleen voor grote bedrijven. In deze blog deel ik graag met je wat ik erover heb geleerd. 

·       Wat kan een VPN-verbinding betekenen voor de ondernemer?

Eerder heb ik je al gewezen op de online gevaren waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Een VPN-verbinding zou hierbij kunnen helpen. VPN staat voor Virtual Private Network. In deze blog vind je wat een Virtual Private Network inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. Zo weet je of het handig is om als ondernemer voor een VPN-verbinding te kiezen. 

·       Hoe kan de ondernemer de beste VPN-verbinding vinden?

Enkele weken geleden vertelde ik je wat een VPN-verbinding kan betekenen voor een ondernemer. In deze blog vertel ik je graag waar je de beste VPN-verbinding kunt vinden. Eerst fris ik je geheugen op door uit te leggen wat een Virtual Private Network inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn voor de ondernemer. Daarna leg ik je uit hoe je de beste VPN-verbinding vindt. 

·       Hoe krijg je eenvoudig een meertalige website?

Eerder heb ik het al eens gehad over hoe machinevertalingen alleen bij user generated content een uitkomst kunnen zijn en dat je voor alle andere teksten het beste een professionele vertaler kunt inschakelen. Het is fijn dat webbouwers het eens zijn met mijn mening. Zo waarschuwt Nowweb.nl voor (gratis) vertaaltools. Omdat je in deze blog vaak het perspectief van de vertaler te zien krijgt, vind ik het interessant om je in deze blog te laten zien hoe webbouwers aankijken tegen een meertalige website. Zo heb je alle informatie bij elkaar als je op zoek bent naar een meertalige website voor je bedrijf. 

Populairste blogs over ondernemen: meer in 2020

Nogmaals, ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en dat we elkaar in 2020 weer zien!