De 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019

De 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019

Het nieuwe jaar is net begonnen. Dat is een goed moment om terug te blikken op wat vorig jaar blogs waren die goed werden gelezen, voordat we ons richten op nieuwe blogs. Hieronder vind je daarom de 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019. Ik heb ze onderverdeeld in drie categorieën: algemeen, content marketing en social media. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en dat we elkaar in 2020 weer zien!

‘De 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019’ Het nieuwe jaar is net begonnen. Dat is een goed moment om terug te blikken op wat vorig jaar blogs waren die goed werden gelezen, voordat we ons richten op nieuwe blogs. Hier vind je daarom de 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019. Ik heb ze onderverdeeld in drie categorieën: algemeen, content marketing en social media. http://bit.ly/7DigitalMarketing2019

De 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019: algemeen

·       Hoe kies je de beste influencer voor je merk?

Of je het nu leuk vindt of niet, influencers zijn niet meer weg te denken uit internetmarketing. Het kan moeilijk zijn om erachter te komen wie de beste influencer is voor jouw merk. Daarom vind je in deze blog welke influencer je niet moet kiezen en vier overwegingen voor als je op zoek bent naar de beste influencer. 

·       Waarom jouw bedrijf voice search nu moet omarmen

Zoals John Koetsier zegt: “Amazon luidde met de lancering van de eerste Amazon Echo medio 2015 een nieuw tijdperk van voice-first computing in. Vier jaar later vind je op grote schaal en op diverse apparaten stemgestuurde assistenten. Slechts weinig lokale bedrijven zijn er echter klaar voor om te profiteren van voice search. Maar 4% van de bedrijven heeft op alle belangrijke platforms correcte en actuele informatie.” In artikelen wordt steeds opnieuw gezegd dat we met ons bedrijf voice search moeten omarmen. In deze blog wil ik de recente voicesearchstatistieken laten zien en onderzoeken waarom het voor een bedrijf van cruciaal belang is om zich hierop voor te bereiden en hoe. 

De 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019: content marketing

·       Evergreen content updaten: waarom?

De eerste keer dat ik over evergreen content schreef, was in 2015 toen ik beschreef hoe je het kunt schrijven. Enkele maanden later maakte ik de ultieme evergreen-content-marketinggids voor ondernemers. Vervolgens gaf ik je in 2017 een lijst met ideeën voor evergreen content, maar ik heb ook met je gedeeld waarom het soms nuttig is om actuele inhoud te kiezen in plaats van evergreen content. Zoals je ziet, richten al deze berichten zich op de creatiezijde van het verhaal. Deze blog gaat over de onderhoudskant en praat over evergreen content updaten. 

·       Blog of podcast: wat helpt de ondernemer het beste?

Ik luister zelf nooit naar podcasts, maar ik ben wel te gast geweest bij diverse podcasts, omdat ik begrijp dat hun media-aandacht me kan helpen. Het maakt me wel nieuwsgierig naar de voordelen van het presenteren van een podcast voor ondernemers. Is podcasten een goede stap voor ondernemers om de naamsbekendheid te vergroten of wegen de voordelen niet op tegen de inspanningen en kosten? Dus, blog of podcast? 

De 7 populairste blogs over digital marketing uit 2019: social media

·       Hashtags op populaire socialmediasites: De ultieme handleiding

In ‘The Ultimate Guide to Hashtags on Instagram’ richtte ik me alleen op hashtags op Instagram, omdat ik toen mijn Instagramaccount wilde laten groeien. Omdat social media altijd aan het veranderen is, leek het me een goed idee om een ultieme handleiding te plaatsen over hashtags op populaire socialmediasites. De websites waar ik het in deze blog over ga hebben, zijn Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest en Instagram. 

·       Kan je geld verdienen op YouTube met een klein bedrijf?

Laatst las ik een artikel van Ben Duchesney over het oprichten van een YouTubekanaal waarmee je kleine bedrijf geld kan verdienen. Hij zei: “Als je je kleine bedrijf beroemd wilt maken – YouTubeberoemd – dan is dit een goed moment om te beginnen.” Het klinkt zo eenvoudig. Voor mijn andere bedrijf Meemoeder.com, heb ik een YouTubekanaal. Daarom kan ik je vertellen dat het niet zo eenvoudig is. Kan je geld verdienen op YouTube met een klein bedrijf? In deze blog duik ik in het artikel en deel ik mijn ervaring. 

·       Wat is de beste manier om Facebook Stories zakelijk te gebruiken?

Een tijdje terug heb ik een blog uitgebracht over hoe je Facebook Stories zakelijk kunt gebruiken. Deze was geschreven in het Engels, dus het leek me handig om de informatie ook in het Nederlands aan te bieden. Als je degene bent die de socialmediakanalen van je bedrijf beheert, dan kun je weleens overweldigd raken door alle nieuwe apps of functies. Facebook Stories is een van die modernere functies op een platform dat je mogelijk al jaren gebruikt. Wat is het, hoe kan je bedrijf hiervan profiteren, hoe kan je bedrijf het beste omgaan met Facebook Stories en wat zijn bekende best practices? Dit artikel gaat je er alles over vertellen. 

Nogmaals, ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en dat we elkaar in 2020 weer zien!