Ons Magazijn: Een Verzorgde Webshop voor de Lokale Winkelier

Ons Magazijn: Een Verzorgde Webshop voor de Lokale Winkelier

Als online ondernemer weet ik hoe moeilijk het is om een webshop te hebben. Een webshop kost ontzettend veel tijd en geld om te bouwen en vaak heb je nog niet eens de helft van de kennis in huis, waardoor je op de webbouwer en communicatie moet vertrouwen. Ik kan me voorstellen dat als je een winkelier bent dit nog een grotere stap kan zijn. Hoe kun je opboksen tegen grote webshops als Bol.com en Coolblue? OnsMagazijn.com biedt nu een nieuwe oplossing door zich neer te zetten als ‘de webshop van je lokale winkelier.’ In deze blog leg ik je uit wat dat voor jou als winkelier kan betekenen.

‘Ons Magazijn: Een Verzorgde Webshop voor de Lokale Winkelier’ Een webshop kost ontzettend veel tijd en geld om te bouwen en vaak heb je nog niet eens de helft van de kennis in huis. Ik kan me voorstellen dat als je een winkelier bent dit nog een grotere stap kan zijn. OnsMagazijn.com biedt nu een nieuwe oplossing door zich neer te zetten als ‘de webshop van je lokale winkelier.’ In deze blog leg ik je uit wat dat voor jou als winkelier kan betekenen: http://bit.ly/OnsMagazijn

Wat biedt Ons Magazijn de klant?

Ons Magazijn is de nieuwe webshop van de lokale winkelier. Ze bieden een online assortiment met alledaagse producten, waarvoor de klant op elk moment van de dag bij Ons Magazijn terecht kan. Ze combineren online shoppen met de persoonlijke service van een echte winkel.

Ons Magazijn zorgt, samen met de klant, voor de lokale winkeliers. Het is een initiatief om online shoppen mogelijk te maken bij lokale winkels. De lokale retailers verkopen samen hun producten via één punt: de website www.onsmagazijn.com. Er zijn verschillende lokale winkels met een grote variatie aan producten, wat resulteert in een uitgebreid online assortiment.

De klant krijgt het gemak van het online bestellen met de service die hij/zij gewend is vanuit de bestaande winkel én de klant helpt de lokale ondernemer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we graag het beeld van onze vertrouwde winkelstraat willen blijven behouden. Tegelijk is het toch ook wel makkelijk thuis producten te kunnen bestellen en daarin een ruime keuze te hebben.

De voordelen van Ons Magazijn voor de klant

Ons Magazijn biedt de klant meerdere voordelen:

  • Geen verzendkosten bij het afhalen bij de lokale winkelier.
  • Meer dan 45.000 artikelen in het assortiment, elke week nieuwe toevoegingen
  • Keuze welke locatie pakket af te halen.
  • Contant of met pin betalen bij de winkelier of online via iDEAL.
  • Niet tevreden over het product? De winkelier helpt de klant met de retouren.
  • De klant helpt de lokale economie.

Verzenden en ophalen

Als de klant bij Ons Magazijn bestelt, kan hij/zij ervoor kiezen om de bestelling thuis te laten bezorgen of de bestelling op te halen bij een winkel in de buurt. Dat kan dus jouw winkel zijn als je je aansluit bij Ons Magazijn. Zo verstevig je de band die de klant met jouw winkel heeft en wie weet worden er tijdens het ophalen nog extra aankopen gedaan.

Er is geen minimum bestedingsbedrag. Kiest de klant ervoor om de bestelling in de winkel af te halen, dan betaalt hij/zij geen verzendkosten. Voor bestellingen onder de €35 moeten er verzendkosten van €1,95 of €4,95 betaald worden. Bestellingen boven de €35 worden gratis thuisbezorgd.

Kerst 2018

Ervaring van andere winkeliers

Toen ‘Ons Magazijn’ aanklopte bij Alicia en Nanette van Bij Ponne, was de samenwerking snel beklonken. Ons Magazijn maakt het met een bestelzuil in hun boeken- en cadeauwinkel en via www.onsmagazijn.com mogelijk om online te winkelen. Alicia: “Ons Magazijn maakt onze winkel groter dan de winkelruimte zelf. Klanten bestellen nu ook artikelen die wij zelf niet of niet meer op voorraad hebben makkelijk online.” Nanette: “Thuisbezorgen kan, maar bij ons afhalen ook. Met alle voordelen van dien: we pakken cadeautjes leuk in, we kijken de order na en helpen klanten bij vragen.”

Vergelijking met een andere webshop: 123inkt.

Ik zoek graag een praktijkvoorbeeld om te kijken of Ons Magazijn fijn in gebruik is. Ikzelf bestel bijvoorbeeld graag mijn inkt bij 123inkt. Ik vind het handig dat je daar de A-merken kunt bestellen tegen voordelige prijzen, maar dat de huismerken ook goede kwaliteit bieden.

Merkcartridges geven je een zeker gevoel. Heb je, net als ik, een HP-printer, dan kies je daar een HP-cartridge bij voor je printertype en je weet dat het goed zit. Deze cartridges zijn alleen wel duurder in aanschaf én ze zijn vaak niet geheel gevuld. Huismerkcartridges zijn een goed alternatief. De kwaliteit is goed en vaak blijkt de hoeveelheid inkt groter te zijn dan bij merkcartridges. Het prijsverschil in aanschaf is ook vaak groot. Bijkomend voordeel: huismerk cartridges worden gerecycled.

Voor mijn printer heb ik de HP 301 in zwart en in kleur nodig. Het liefst ga ik voor de XL-versie. Op de website van HP kosten deze €29. Bij 123inkt kosten de originele versies €24,50 en het huismerk €21,50. Bij Ons Magazijn zijn de originele versies duurder, maar de huismerken kosten €19,99 (kleur), €18,99 (zwart) en €36,99 (voordeelset zwart en kleur). Ik vind dat Ons Magazijn een aantrekkelijke prijs biedt voor het huismerk. Ik gok dan ook dat veel klanten voor de laatste optie kiezen.

Twee mogelijkheden

Het klinkt alsof Ons Magazijn winkeliers twee mooie mogelijkheden biedt. Ten eerste kun je jouw assortiment een groter publiek bieden doordat je het ook online kunt aanbieden, zonder dat je daarvoor de logistieke dingen hoeft te regelen. Daarnaast trekt deze website de klant van de bank en naar jouw winkel, waardoor je persoonlijk kunt laten zien waarom hij/zij wat vaker langs zou moeten komen.

Naast een winkel van steen ook een online winkel

Ben je winkelier? Dan heb ik nog een andere leuke blog voor je. Hij is wel in het Engels geschreven (ik ben vertaler, dus Engelse blogs zijn handig voor mijn website). De titel is From Shopper Marketing to Omnichannel Marketing en legt uit dat je, ook al heb je een winkel van steen, toch overal aanwezig moet zijn: op het internet, in apps, op tv, in kranten en ga zo maar door. De blog geeft je de beste aanpak. En mocht je een vertaling naar het Engels of Nederlands nodig hebben, dan mag je me altijd mailen op info@budgetvertalingonline.nl!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: *